ZANZIBAR 2021

  • 0

ZANZIBAR 2021

DIREKTAN ČARTER LET

9  DANA / 8 POLUPANSIONA

Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj indijskog okeana, Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih Svahili jela i gostoljubivih ljudi.  Menjaju poglede na svet nezamislive različitosti afričkog tla: šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, siromašna sela puna života lokalnog stanovništva, a izlaz na kilometarsko dugačke  plaže od najfinijeg belog peska, pogled u horizont i more raskošne boje uz belinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo kome je istorija utisnula stotine godina trgovine začinima – muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, na koje su monsunski vetrovi dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, često na udaru osvajača, svako doprinevši oblikovanju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža Ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo

Polasci:   proleće 2021, datum u pripremi

u jutarnjim časovima – AERODROM BEOGRAD (tačno vreme leta će se znati 2 dana pre polaska)

Povratak:  u kasnim popodnevnim časovima

1.DAN            BEOGRAD – ZANZIBAR

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre leta. Let za Zanzibar. Po sletanju transfer do hotela. Smeštaj. Večera i noćenje.

2.DAN         ZANZIBAR

Doručak. STONETAUN (STONE TOWN) I OSTRVO PRIZN (PRISON ISLAND)

Tura za Ostrvo Prizn (zatvor) – Ovo čarobno ostrvo je, nakon zvaničnog ukidanja ropstva 1873. godine, neko vreme bilo mesto odvijanja ilegalne trgovine robljem (dokazi toga se i dan-danas nalaze u okviru kompleksa u vidu alki za lance). Kada je i tome došao kraj, Britanci su preuredili celo ostrvo s namerom da ga učine zatvorom (otuda i naziv), ali ono nikada nije služilo toj svrsi. Danas je rezervat za džinovske kopnene Aldabra kornjače. Obilazak Jozani šume sa majmunima – Obilazeći kišnu šumu, prošetajte mostom od mangrove gde ćete imali priliku da čujete puno o vrstama dostupnih mangrova,

crvenih majmuna kolobusa za koje je rečeno da su „endemi“ i da se samo mogu naći na ovom ostrvu kao i plavi majmuni

Popodne razgledanje Stonetaun-a ili „kameni grad“ je glavni grad Zanzibara. Otkako su se Portugalci prvi put usidrili na obali Stonetauna, on je bio i ostao centar svih zbivanja na ovom neobičnom ostrvu. Nakon Portugalaca došli su Omanci, pa Britanci i svi su oni, pa i mnogi drugi, ostavili svoj pečat u ovom gradu, koji i dan-danas predstavlja neverovatnu mešavinu raznih kultura iz celog sveta sa autentičnom afričkom osnovom, zbog čega ga je UNESCO uvrstio u svoju kulturnu baštinu. Povratak u hotel. Večera.Noćenje.

3.DAN BLUE SAFARI – PLIVANJE SA DELFINIMA

Doručak. Odlazak na blue safari  – plivanje sa delfinima i snorking. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

4.DAN SLOBODAN DAN

Doručak. Slobodno vreme za odmor, uživanje i individualne aktivnosti. Večera.

5.DAN TURA ZAČINA SA DEGUSTACIJOM TROPSKOG VOĆA/ KENDWA BEACH

Doručak. Odlazak na izlet na kome ćete otkriti mnoštvo specifičnih začina i tropskog voća. Na kraju ture obilazak sela u tipičnom tanzanijskom stilu. Nakon ove ture odlazak do čuvene rajske plaže Kendwa. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

6.DAN BARAKA PRIRODNI AQUARIUM*

Doručak. Odlazak do prirodno nastalog akvarijuma u kome imate priliku da plivate sa džinovskim kornjačama i mnoštvom različitih tropskih riba. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7.DAN ZANZIBAR

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Večera.

8.DAN MNEBA REZERVAT

Doručak. Odlazak na ostrvo Mneba koje je najpopularnije mesto za snorking na Zanzibaru. Ovde možete pored ostalih videti popularne ribe Mavarski idol, Blue Tang, riba klovn.  Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

9.DAN ZANZIBAR – SRBIJA

Nakon doručka, napuštanje hotelskih soba. Ručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Direktan let za Beograd.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:

U HOTELU SA 4* –    1290€

u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS

U CENU JE URAČUNATO:
– avioprevoz – direktan čarter let iz Beograda sa svim taksama
– transfer aerodrom – hotel – aerodrom na Zanzibaru
– smeštaj na bazi 8 noćenja – polupansion u hotelu 4*

– izleti navedeni u programu (sve ulaznice, takse, mineralna voda tokom izleta)

– lokalnog vodiča na engleskom 
– predstavnika agencije
– troškove organizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO:
– putno zdravstveno osiguranje – za Zanzibar je obavezno Kovid osiguranje (cena oko 1.5€ dnevno)
– viza za Zanzibar (Tanzania) iznosi 50USD I dobija se na aerodromu
– fakultativni izleti koji nisu uključeni u program

– napojnice (tips)

– individualni troškovi

 

NAZIVI HOTELA ĆE BITI NAKNADNO OBJAVLJENI. NALAZE SE NA SEVERNOJ OBALI ZANZIBARA U OBLASTI KENDWA I NINGWI

Važno:

  • Pri dolasku nije potreban negativan COVID certifikat, osim ako to odredi država pre polaska ili avio-kompanija.
  • Svi putnici će proći proveru temperature na ulaznom mestu pre nego što im bude dozvoljen ulazak u zemlju
  • Svi putnici moraju imati važeće putno osiguranje za čitav period svog boravka

IZLETI:

1. FARMA ZAČINA I JOZONI ŠUMA
Zanzibar je u svetu poznat i kao ostrvo začina. Prilikom kolonizacije ovog ostrva, Arapi, poznati trgovci i moreplovci, donosili su razne začine iz brojnih delova sveta. Klima Zanzibara se pokazala savršenom za ogroman broj njih i danas se na ovom čarobnom ostrvu nalazi nekoliko farmi začina. Poseta Jozoni šumi, koja je deo nacionalnog parka Jozoni, jedinog nacionalnog parka na Zanzibaru, osnovanog 2004. godine kao način da se sačuvaju ugrožene vrste ovog neobičnog ostrva. Šetnja tropskom šumom, i uživanje u mešavini mira i divljine koju nam ona nudi.
Cena izleta uključuje: profesionalnog vodiča na engleskom, organizovani prevoz, ulaznica, degustacija tropskog zanzibarskog voća i osveženje (mineralna voda)
2. STONETAUN (STONE TOWN) I OSTRVO PRIZN (PRISON ISLAND)Stonetaun ili „kameni grad“ je glavni grad Zanzibara. Otkako su se Portugalci prvi put usidrili na obali Stonetauna, on je bio i ostao centar svih zbivanja na ovom neobičnom ostrvu. Nakon Portugalaca došli su Omanci, pa Britanci i svi su oni, pa i mnogi drugi, ostavili svoj pečat u ovom gradu, koji i dan-danas predstavlja neverovatnu mešavinu raznih kultura iz celog sveta sa autentičnom afričkom osnovom, zbog čega ga je UNESCO uvrstio u svoju kulturnu baštinu.
Ostrvo Prizn (zatvor) – Ovo čarobno ostrvo je, nakon zvaničnog ukidanja ropstva 1873. godine, neko vreme bilo mesto odvijanja ilegalne trgovine robljem (dokazi toga se i dan-danas nalaze u okviru kompleksa u vidu alki za lance). Kada je i tome došao kraj, Britanci su preuredili celo ostrvo s namerom da ga učine zatvorom (otuda i naziv), ali ono nikada nije služilo toj svrsi. Danas je rezervat za džinovske kopnene Aldabra kornjače.
Cena izleta uključuje: profesionalnog vodiča na engleskom, organizovani prevoz, ulaznica, brodić i osveženje (mineralna voda)

3. SAFARI BLU
Na ovom izletu idemo u avanturu po beskrajnom plavetnilu zanzibarskih plaža i sprudovima poznatim po kristalno belom sitnom pesku, i to tradicionalnim „dhow” čamcima kojima Zanzibarci plove već stotinama godina. Ronjenjem na dah, videćete raznobojne tropske ribice, poput Nema, i čudnovate korale čine ovaj deo našeg izleta posebnim.
U cenu uračunato: : profesionalnog vodiča na engleskom, organizovani prevoz, ulaznica, oprema za ronjenje na dah, vožnja čamcem, degustacija tropskog zanzibarskog voća, ručak (morski plodovi) i osveženje (mineralna voda i sokovi)
4. KENDVA PLAŽA (KENDWA BEACH)
Izlet i relaksacija na jednoj od najlepših plaža Zanzibara – Kendwa. Locirana je na severozapadu ostrva nekoliko kilometara od mesta Nungwi. Kendwa je idealan izbor za sve koji žele da potraže oazu mira. Zaslepljujuće bela plaža je prostrana, a iz barova se čuje lagana muzika. Hlad možete potražiti ispod rustičnih autentičnih suncobrana i palmi koje prave prirodan hlad. Ova plaža je jedna od omiljenih lokalcima, koji se uveče na njoj okupljaju čekajući zalazak sunca i igrajući neki od sportova na pesku.


Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Travel to Balkans, koja je i organizator putovanja,a koje ste dužni da uzmete ili da tražite od nadležnih u agenciji. Program je rađen na bazi minimum 120 osoba. Otkazni rok agencije je minimum 5 dana pred put. Agencija Travel to Balkans ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Molimo Vas da pre potpisivanja Ugovora/potvrde/prijave o putovanju prethodno pročitate i proučite tekst opštih uslova putovanja, jer Vašim potpisom potvrđujete da su Vam isti uručeni, da ste upoznati sa sadržinom istih i da ih u celosti prihvatate. Travel to Balkans, licenca OTP A20 418/2020 od februara 2020.

 


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI