VRNJAČKA BANJA

  • 0

VRNJAČKA BANJA

WELLNESS & SPA

VRNJAČKA BANJA – Kraljica banjskog turizma, kako neformalno nazivaju Vrnjačku Banju, od davnina je bila poznata po svojim lekovitim izvorima. Nekada je bila pretežno banjsko lečilište, a danas je destinacija, koju posećuju i mladi i stari. Vrnjačka Banja je najposećenija i najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji a i šire i tradicionalno vrlo privlačan turististički centar za odmor i rekreaciju. Banja se nalazi u centralnoj Srbiji, oko 200 km južno od Beograda.

Tu su i visoke planine sa poznatim zimskim sportskim centrima, među kojima se naročito ističe Kopaonik. Najzad, ovo je regija sa najznačajnijim spomenicima srpske srednjevekovne kulture, posebno manastirima s monumentalnim fresko slikarstvom, od kojih je neke, kao svetsku kulturnu baštinu, zaštitio UNESCO – manastiri Žiča, Studenica i Ljubostinja, kao i ostaci srednjovekovnih gradova Maglič i Koznik.

Vrnjačka Banja ima veoma dugu lečilišnu tradiciju. Lekovitost mineralnih voda poznata je vekovima unazad. Na vrnjačkom toplom mineralnom izvoru Rimljani su izgradili svoje lečiliste i oporavilište. Vrnjačka Banja poseduje 7 mineralnih izvora: Snežnik, Jezero, Beli izvor, Borjak, Topla voda, Slatina i Vrnjačko vrelo. Temperatura vode u proseku iznosi 36,5 °C.

HOTEL SOLARIS RESORT 4*  https://www.solarisresort.com/

Solaris Resorts je moderno opremljen hotel u turističkoj ponudi Vrnjačke Banje koji poseduje 4 zvezdice. Smešten je u mirnom delu banje, u neposrednoj blizini banjske promenade. Ambijent odiše komforom, prijatnošću i umetničkim šarmom koji goste neće ostaviti ravnodušnim.

Solaris nudi luksuzne apartmane i porodične sobe sa elegantnim enterijerom, restoran „Biber“, aperitiv bar, wellness centar, salu za seminare, sopstveni natkriveni parking prostor i dečiju igraonicu „Zvončica“. Prateći savremene tokove, Solaris je kreirao raznovrsne sadržaje u okviru relax & wellness zone. U najvećem wellness centru očekuje Vas jedinstvena hladna soba, finska i ruska sauna, slana soba, jacuzzi, tople klupe, tursko kupatilo, mrvljeni led, aroma tuševi, tropska kiša i fitness sala.

CENOVNIK

Apartmani

Cena po osobi dnevno

1/2 apartman (kuhinja, dnevna soba, spavaća soba sa dva odvojena ležaja, LCD TV sa kablovskim programom, terasa, klima, wireless,45m²)

4.200,00 din

1/3 apartman (kuhinja, dnevna soba sa garniturom za spavanje, spavaća soba sa dva odvojena ležaja, LCD TV sa kablovski programom, terasa, klima, wireless, 45m²)

1/4 porodična soba (dve odvojene dvokrevetne spavaće sobe,LCD TV sa kablovskim programom, terasa, klima, wireless, 45m²)

3.800,00 din

Usluga

POLUPANSION

Doplata za boravišnu taksu i osiguranje

132 din

Wellness centar

zatvoreni bažen sa slanom vodom, slana soba, hladna soba, finska sauna sa kolor terapijom, ruska sauna, parno kupatilo, tople klupe, fitness-kardio program, đakuzi, aroma terapi tuševi.

BESPLATNO

Jedan tročasovni ulazak dnevno

Wirelless internet i obezbeđen parking prostor

BESPLATNO

Uslovi boravka za decu:                                              

Deca do 7 godina ostvaruju gratis boravak na bazi polupansiona.

Deca od 7 do 12 godina plaćaju polupansion 700 din.     

Deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu.    

Deca od 7 do 14 godina plaćaju boravišnu taksu 60 din. 

Osiguranje za decu bilo kog uzrasta iznosi 12 dinara.

Potvrda i uslovi: Rezervaciju potvrđujete uplatom avansa 30%. Sve do tada rezervacija je informativnog karaktera.

Avansnom uplatom u iznosu 30% najkasnije 7 (sedam) dana od prijema profakture, potvrđujete dolazak.

Preostali iznos po konačnoj fakturi je potrebno je uplatiti najkasnije 7 (sedam) dana po prijemu fakture

Način plaćanja: gotovinom, virmanski.

Sigurnost: Solaris Resorts zadržava pravo da udalji osobe sumnjivog/neprihvatljivog ponašanja iz prostorija Solaris-a.

HOTEL FONTANA 4* https://fontanavrnjackabanja.com/

Hotel “Fontana” je jedini hotel u Vrnjačkoj Banji na raskrsnici ljubavi i prirode. Odmah do parka, koji se prostire na 60 ha uređene površine, i sa druge strane na 68 koraka do čuvenog „Mosta ljubavi“ i Promenade. Sa svojom ugostiteljskom tradicijom dugom preko 55 godina, već godinama je najpopularnije mesto kome mnogi poklanjaju svoje poverenje. Godine 2019, hotel je kompletno renoviran i danas raspolaže sa ukupno 212 smeštajnih jedinica, i to sa 176 soba i 36 apartmana, sa čijih terasa se pruža jedinstven pogled na Centralni vrnjački park. Redizajnirani apartmani simpatičnih imena i toplih boja pružaju fuziju istorije i modernog doba, a tu su odsedali i glumci, umetnici i književnici. Apartmani su prostrani i moderno opremljeni, te obezbeđuju udobnost i komfor. Prilikom renoviranja hotela, vodili smo računa o vašoj udobnosti, ali mi želimo da vam ponudimo više od prijatnog smeštaja. Nudimo doživljaje koje ćete pamtiti. Započnite svoj odmor uz dnevne novine i jutarnju kafu ili sveži voćni koktel u modernom lobby baru ili na otvorenoj terasi uz cvrkut ptica. Lobby bar je i omiljeno mesto za druženje, lagani obrok ili čašu vina. Hotel “Fontana” je kategorisan sa četiri zvezdice, prema međunarodnim standardima, a prilagođen željama i potrebama porodice. Možemo da se pohvalimo i sa našim zaposlenima, koji svojom profesionalnošću i ljubaznošću ostavljaju poseban utisak, a koji želimo da ponesete iz Vrnjačke Banje. Tajna našeg dugogodišnjeg uspeha je odličan smeštaj, ali i savršena usluga. Iako sija novim sjajem, hotel Fontana je zadržao stare tradicionane vrednosti: kvalitetnu uslugu, višegodišnju tradiciju i fantastičnu lokaciju.

CENOVNIK

SUPERIOR SOBE

CENE

Cozy room (1/1)

66 eur / 7.755 rsd

Superior double or twin room (1/2)

43 eur / 5.050 rsd

APARTMANI

CENE

1/1

1/2

Suite ( junior, with terrace and one-bedroom)

111 eur / 13.045 rsd

58 eur / 6.815 rsd

Delux suite

131 eur / 15.395 rsd

68 eur / 7.990 rsd

Delux suite with jacuzzi

156 eur / 18.330 rsd

81 eur /  9.515 rsd

Uslovi smeštaja: Cene su date za uslugu noćenja sa doručkom po osobi dnevno.

* Doplata za večeru 500 rsd po osobi dnevno.

* Doplata za svaku sledeću osobu u apartmanu je 10 eur dnevno.

Boravišna taksa i osiguranje nisu uračunati u navedene cene. Boravišna taksa iznosi 120 din. po osobi dnevno.

Osiguranje iznosI 10 din. po osobi dnevno.

Deca:      Deca do 7 godina – GRATIS, ukoliko koriste zajednički ležaj.

Deca od 7 – 12 godina – Ostvaruju popust 50% od cene.

Načini plaćanja: Obavezna garancija plaćanja (keš depozit ili deponovanje čekova), Gotovinsko plaćanje, Žiralno plaćanje,

Avans 50%, a razlika do početka usluga,

Čekovima građana, do 5 noći 50% avansa a razlika podeljena u tri mesečne rate.

Čekovima građana 5 noći ili više, 50% avansa a razlika podeljena u šest mesečnih rata.

Naplata se vrši u nacionalnoj valuti RS dinar, prema srednjem kursu NBS na dan izdavanja fakture.

Napomena: Jedan popust isključuje drugi. Hotel zadržava pravo promene cena u bilo kom trenutku.

Cene su formirane prema srednjem kursu NBS na dan 14.05.2020

Otkaz rezervacije: U slučaju nedolaska ili otkaza rezervacije na dan početka korišćenja usluga uplaćeni avans se ne refundira. Korisnik može odustati od korišćenja aranžmana. Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun troškova naknade koja pripadaju organizatoru, iskazane procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu ugovorenih aranžmana:

– 10% ukoliko se korišćenje aranžmana otkaže 30 dana pre početka,

– 20% ukoliko se korišćenje aranžmana otkaže 29 do 15 dana pre početka,

– 50% ukoliko se korišćenje aranžmana otkaže 14 do 8 dana pre početka,

– 85% ukoliko se korišćenje aranžmana otkaže 7 do 1 dana pre početka,

– 100% ukoliko se korišćenje aranžmana otkaže na dan ili posle početka korišćenja usluga. Napred opisani troškovi otkaza neće se obračunati u sledećim okolnostima:

– u slučaju smrti člana uže porodice (roditelj, bračni drug, deca),

– u slučaju bolesti čija je priroda takva da se može uzeti kao opravdan razlog (uz obavezno dostavljanje lekarskog nalaza). U slučaju skraćenja boravka od strane individualnih gostiju, hotel Fontana zadržava pravo da naplati 15% vrednosti nerealizovanog dela aranžmana. Nadoknada za skraćenje boravka se ne naplaćuje u slučajevima: iznenadne bolesti gosta, smrtnog slučaja u užoj porodici,elementarne nepogode, vanrednog stanja.


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI