VIKEND U RUMUNIJI

  • 0

VIKEND U RUMUNIJI

 Vikend u Rumuniji

Arad – Temišvar – Dvorac Sibinjanin Janka – manastir Prislop

3 dana /2 noćenja – autobusom

 

Polazak:     17.07.2020 / 04.09.2020.
Beograd 07:30h – Admirala Geprata (preko puta Vaznesenjske crkve)

Povratak:     19.07.2020 / 06 .09.2020.

 

temisvar_004temisvar_001

1.dan              Beograd –Temišvar

Polazak iz Beograda. Dnevna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Temišvar. Kraći odmor. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Grad se naziva i Malim Bečom, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča. Razgledanje: Trg pobede, na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra , Rumunska crkva Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema, Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva, na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Smeštaj u hotel. Slobodno popodne i veče za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan              Temišvar – Arad – Temišvar

Doručak. Polazak za Arad. Razgledanje grada: Arad je grad impresivne arhitekture zgrada i, sa mnogim od glavnih znamenitosti koje se nalaze duž glavne saobraćajnice Bulevar revolucije: Gradska palata, Palata kulture, neo-gotička Crvena crkva, Državno pozorište… Vodotoranj, tvrđava, most Trajan… Središte Arada je očuvalo duh prošlih vremena i u njemu se nalazi nekoliko trgova i parkova, okruženih starim palatama, zdanjima i crkvama. Veliki broj su dela Milana Tabakovića iz stare srpske banatske plemićke porodice. Arad je rodno mesto plemića, najbogatijeg Srbina tog vremena, zadužbinara i osnivača peštanskog Tekelijanuma Save Tekelije, koji je tu i sahranjen u crkvi Sv.Apostola Petra i Pavla, zadužbini graničarske porodice Popović, koja je dobila plemstvo i predikat Tekelija. Povratak u Temišvar. Slobodno vreme za šoping. Preporučujemo odlazak u Iulius Mall, centar šopinga u Temišvaru. Uveče fakultativna večera u nacionalnom restoranu. Noćenje.

3.dan              Temišvar – Dvorac Sibinjanin Janka – Manastir Prislop – Beograd  

Doručak. Polazak za dvorac Sibinjanin Janka. Dvorac je iz 15. veka i jedan je od najlepših i najupečatljivijih dvoraca u Rumuniji. Poznat još kao dvorac porodice Korvin, uzdiže se na mestu nekadašnjeg rimskog kastruma u centralno-južnoj zoni Rumunije, u oblasti Hunedoara. Nastavak putovanja za manastir Prislop, čiji je ktitor Sveti Nikodim Tismanski, Svetitelj koji je na našim prostorima podigao manastir Vratnu, čuva Čudotvornu ikonu Bogomajke, grob oca Arsenija (Boke) čuvenog duhovnika 20. veka kao i pećinu Svetoga Jovana iz Prislopa. Polazak za Beograd. Dolazak u večernjim satima.

arad_002

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 75€

Plativo dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa

ARANŽMAN OBUHVATA:
– prevoz turističkim autobusom (klima, TV)
– 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Temišvaru
– obilaske prema programu
– troškovi organizacije i vođstvo puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

–  doplata za 1/1 sobu 30€ – na upit
– putno zdravstveno osiguranje ~380,00 din
– večera u nacionalnom restoranu 15€
– ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Dvorac Sibinjanin Janka – oko 6€

– individualne troškove

 

Program je rađen na bazi od 40 putnika. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slicno izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Travel to Balkan doo, licenca A20 – 418/2020


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI