INDOKINA – VIJETNAM I KAMBODŽA

  • 0
Indokina

INDOKINA – VIJETNAM I KAMBODŽA

HANOI – HALONG BAY – NINH BINH – TRANG AN – HUE – HOIAN – SIEMREAP -ANGKOR – TONLE SAP LAKE – HO SHI MINH (SAJGON) – MUI NE

16 DANA – AVIO/BUS/BROD

SVI IZLETI UKLJUČENI!!!! VODIČ DIMITRIJE NASTIĆ

Polazak:  01.02.2020.          

Povratak: 16.02.2020.

INDOKINApoluostrvo u jugoistočnij Aziji koje zapljuskuje Južno kinesko more. Indokinu čine četiri države: Vijetnam, Kambodža, Laos i Tajland. Nekadašnja kolonija “Francuska Indokina” prožeta je kulturnim uticajima Kine i Indije. Kineski uticaj je naročito izražen u Vijetnamu, a indijski u Kambodži, Laosu i Tajlandu.

Na našem putovanju krećemo iz Vijetnama, upoznajemo blisku i daleku prošlost ove zemlje i ovog hrabrog i ponosnog naroda. Videćete beskrajna pirinčana polja, farme krokodila, plutajuća sela. Kambodža, zemlja puna misterija i zagonetki, nekada najveća imperija na ovim prostorima, kasnije je uništena vladavinom crvenih kmera. Nezaboravan doživljaj pružiće poseta najvećim i najmoćnijim budističkim hramovima i palatama u Angkoru.

 1.DAN           01.02.2020.                 Beograd – … – Hanoj  

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ 2 sata pre poletanja aviona. Let sa presedanjem.

2.DAN            02.02.2020.                  Hanoj

Hanoj

Hanoj

Sletanje u Hanoj na aerodrom „Noi Bai“ u prepodnevnim časovima (po lokalnom vremenu). Doček predstavnika agencije na aerodromu. Odlazak na poludnevno panoramsko razgledanje Hanoja: Thang Long Imperial Citadela, jezero Hoan Kiem, Hram Ngoc Son. Pogledaćete i tradicionalni vodeni lutkarski šou. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN           03.02.2020.                 Hanoj – Ha Long zaliv

Zaliv Ha Long

Zaliv Ha Long

Doručak. Transfer do zaliva Ha Long, jednog od najimpresivnijih znamenitosti Vijetnama. Smešten u Južnokineskom moru, uvršten je u UNESCO-vu listu svestke baštine. Po dolasku na pristanište, ukrvcavanje u džunku, tradicionalni mali brod, kojim ćete ploviti po zalivu između nekoliko hiljada ostrvaca neobičnih oblika i pejzaža i plutajućih sela. Ručak (tradicionalni meni) na brodu. Krstarenje po zalivu smaragdne boje sa neverovatnim prizorima i prirodnim lepotama. Uživajte u večeri na brodu posmatrajući fascinantan zalazak sunca iznad zaliva. Noćenje na brodu.

  1. DAN   04.02.2020.               Ha Long zaliv – Hanoj
Zaliv Ha Long

Zaliv Ha Long

Doručak na brodu. Uživanje u ranoj jutarnjoj izmaglici dok se zraci sunca filtriraju kroz maglu i visoke formacije stena. Prizor za sećanje upotpuniće možda i učešće u Tai Chi vežbama, koje dovode do jedinstva i ravnoteže uma i tela. Iskrcavanje sa broda. Transfer do Hanoja. Slobodno popodne. Noćenje.

5. DAN   05.02.2020.                      Hanoj – Ninh Binh – Trang An – Hanoi           

Doručak. Odlazak u Ninh Binh, staru prestonicu Vijetnama, tipično ruralno selo sa prostranim zelenim pirinčanim poljima, planinama i krivudavom rekom koja teče prema horizontu. Ukrcavanje i vožnja čamcima po kanalima među pirinčanim poljima. Poseta Trang An kompleksu divljih i tajanstvenih pećina uvrštenih na UNESCO-vu listu svetske baštine (Sang Cave, Toi Cave, Ba Giot Cave, Nau Ruou Cave) i uživanje u predivnim pejzažima. Povratak u Hanoj. Slobodno popodne. Noćenje.

  1. DAN   06.02.2020.                Hanoj – let za Hue
Hanoj

Hanoj

Doručak. Odlazak na poludnevno razgledanje istorijskog grada Hanoja, koji obiluje jezerima, parkovima i šarmantim bulevarima, uličnim drvoredima i kafićima. Grad je mešavina tradicionalne vijetnamske arhitekture i francuskog kolonijalnog stila. Obilazimo: Ho Ši Min kompleks – posvećen ocu modernog Vijetnama; Stilt House – kuća u kojoj je živeo Ho Ši Min u periodu 1958-1969.god; Predsedničku palatu (uvrštena na UNESCO-vu listu svetske baštine), One Pilla Pagoda iz 11. veka – čiji dizajn podseća na lotosov cvet, Hram literature iz 11. veka koji je posvećen Konfučiju … Transfer do aerodroma u Hanoju. Let za Hue u 16:05h. Sletanje u Hue u 17:20h. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe. Hue, nekadašnja prestonica Vijetnama, svoj šarm duguje Mirisnoj reci na čijim se obalama nalazi. Spoj starog i novog vidi se na svakom koraku, ali grad je uspeo da zadrži svoj miran, konzervativni ritam. Slobodno veče za šetnju i razgledanje. Noćenje.

7. DAN 07.02.2020. Hue – Mirisna reka (Parfume river) – Hoian                               

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do pristaništa i ukrcavanje na brod. Krstarenje po romantičnoj Mirisnoj reci (Parfume river). Prva stanica je obilazak šarmantne Thien Mu Pagode izgrađene na visoravni sa pogledom na Parfume reku, kao najvišlja religiozna pagoda u Vijetnamu; Zatim ćete posetiti grobnicu kralja Tu Duc-a, najpopularniji i najimpresivniji kraljevski mauzolej koji je kralj izgradio za života (1864. godine); Obićićete i Kraljevski mauzolej, zidom opasanu tvrđavu iz 17. veka, izgrađenu po uzoru na zabranjeni grad u Pekingu. Nastavljamo dalje vožnjom duž obale Mirisne reke do grada Hoiana i završavamo obilazak kompleksa Hju spomenika uvrštenih na UNESCO-vu listu svetske baštine. Po dolasku na pristanište, iskrcavanje sa broda. Transfer do hotela i smeštaj u sobe. Hoian, grad na obali Južnokineskog mora, nekada glavna luka i u 1. veku poznat kao grad Champa kraljevstva, sada je grad predivne arhitekture i vesele atmosfere, bez gužve i atmosferskog zagađenja. Slobodno popodne za šetnju i razgledanje. Mogućnost kupovine ručno pravljenih suvenira u malim umetničkim galerijama, prodavnicama i krojačkim radnjicama. Noćenje

 8. DAN 08.02.2020. Hoian 
Doručak. Uživajte u pešačkom razgledanju starog dela grada Hoian-a: Obići ćete 400 godina stari Japanski most (na UNESCO-voj listi), koga su u 17. veku izgradili japanski trgovci doseljenici; Tran Family kapela – jedna od najstarijih istorijskih kuća u Vijetnamu; Phuoc Kien – kineska pagoda, izgrađena oko 1690. godine a restaurirana i proširena 1900. god. Slobodno popodne. Noćenje..

9. DAN      09.02.2020.   Hoian – My Son Holy Land – Danang / let za Siemreap (Kambodža)
Doručak. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. U popodnevnim satima odlazak u obilazak My Son Holy Land, bivši glavni grad drevne civilizacije Cham, koja je vladala centralnim Vijetnamom u periodu od 2-13. veka. Ovaj jedinstveni skup napuštenih i delimično srušenih Hindu hramova izgrađeni su u periodu od 4-13. veka za vreme vladavine Champa kraljevske porodice i nalaze se na UNESCO-voj listi svetske baštine. Transfer do aerodroma u Danagu. Let za Siemreap u 18:40h. Dolazak u Siemreap u 20:00h. Transfer do hotela i smeštaj u sobe. Noćenje.

10. DAN    10.02.2020. Siemreap – Angkor 

Kompleks hramova Angkor iz vazduha

Kompleks hramova Angkor iz vazduha

Kompleks hramova Angkor

Kompleks hramova Angkor

Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje zadivljujućeg drevnog arheološkog kompleksa Angkor, koga nazivaju i osmim svetskim čudom. Ove verske građevine pokazuju veliku posvećenost hindu religiji Kmer civilizacije, kao i njihovu sveopštu dominaciju u ovom delu Azije u periodu od 9-13. veka. Ceo kompleks hramova je uvršten u UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine. Južna kapija – Angkor Thom je utvrđeni kraljevski grad u okviru kojeg se nalazi nekoliko najimpozantnijih građevina, a najpoznatija je po seriji ogromnih ljudskih lica uklesanih u kamenu; Tu su zatim Hram Bayon, the Royal Enclosure, Phimeanakas, the Elephant Terrace (Terasa slonova), the Terrace of the Leper King (Terasa leproznog kralja), kao i najkompletniji i najveći od svih hramova – Angkor Wat. Angkor Wat je arhitektonsko remek delo, izgrađeno u 12. veku, prostire se na površini od oko 210 ha. Ovo masivno zdanje sa brojnim galerijama na stubovima, bibliotekama, paviljonima, dvorištima, jezerima, okruženo je džunglom i pruža neverovatan prizor. Hram Ta Prom – jedna je od najvećih atrakcjia u celom kompleksu jer pokazuje kako su svi hramovi izgledali – bili su prekriveni bujnom vegetacijom, gigantskim drvećem smokve i prekriveni gigantskim puzavicama. Šetnja kompleksom i razgledanje. U večernjim satima povratak u Siemreap. Noćenje.

11. DAN    11.02.2020. Jezero Tonle Sap – Siemreap – let za Ho Ši Min (Sajgon)

Ho Ši Min

Ho Ši Min

Ho Ši Min

Ho Ši Min

Doručak. Transfer do sela Choueng Kneas i ukrcavanje na brod. Plovidba po jezeru Tonle Sap, najvećem jezeru Jugoistočne Azije, veoma bogatom ribom. Život na jezeru odvija se uglavnom u malim seoskim kolonijama na obali jezera koje čine desetine pa i stotine kuća i koliba, a među njima su i crkva, škola, bolnica, radionice, prodavnice… U toku kišne sezone zapremina jezera se uveća i više od tri puta, pa je potrebna velika veština održati kuće da ne otplutaju. Za vreme sušne sezone, nivo jezera toliko opadne pa nastaje veliki problem za saobraćaj po jezeru, koji dodatno komplikuje velika količina trave, vodenih biljaka i blato. Iskrcavanje sa broda. Povratak u Siemreap i transfer do aerodroma. Let za Ho Ši Min u 13:45h. Dolazak u Ho Ši Min u 14:55h. Transfer do hotela i smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

12. DAN    12.02.2020.    Ho Ši Min – Ču či (Cuchi) tuneli

Doručak. Odlazak do mreže podzemnih tunela koje su izgradili vijetnamski borci tokom američke agresije. Mreža Cuchi tunela čini oko 200 km, od kojih je oko 120 km danas sačuvano. Povezivali su glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja i u njima su živeli vijetnamski borci, a danas su turistička atrakcija. Građeni su na vrlo primitivan način, ali nikada nisu bili otkriveni. Povratak u Ho Ši Min, najveći grad i veliki trgovački centar Vijetnama, na obali reke Sajgon u delti Mekonga. Pod imenom Sajgon bio je glavni grad francuske kolonije Kohinhina i kasnije nezavisne države Južni Vijetnam (1955 – 1975.), a zatim pripojen provinciji Gia Đin koja ga je okruživala pa je dobio službeni naziv Ho Ši Min, po preminulom vođi Severnog Vijetnama. Kraći odmor. Odlazak na poludnevno razgledanje grada: Katedrala Notre Dame (1863-1880), Pošta, nekadašnja Predsednička palata – radno mesto predsednika Južnog Vijetnama za vreme vijetnamskog rata, poseta Kineskoj četvrti… Povratak u hotel. Noćenje.

13. DAN    13.02.2020.    Ho Ši Min – Mui Ne

Doručak. Napuštanje hotela i transfer do letovališta Mui Ne. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i relaksaciju. Noćenje.

14. DAN    14.02.2020.    Mui Ne

Doručak. Slobodno vreme za odmor i relaksaciju. Noćenje.

15. DAN    15.02.2020.    Mui Ne – Ho Ši Min

Doručak. Napuštanje hotela i transfer do hotela u Ho Ši Minu. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje.

16. DAN    16.02.2020. Ho Ši Min – … – Beograd

Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma u Ho Ši Minu. Let sa presedanjem za Beograd. Dolazak u Beograd u toku večeri / noći.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2245 €

(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS)                            .

RANI BUKING: -90€

Pod ranim bukingom podrazumeva se uplata rezervacije od 40 % do 25.11.2019.godine

Mogućnost plaćanja u do 5 rata (novembar 2019-mart 2020)

Aranžman obuhvata:

– avionski prevoz Beograd- Moskva-Hanoj; Ho Ši Min-Moskva-Beograd

– unutrašnji avionski prevoz  Hanoj-Hue; Danang- Siemreap; Siemreap- Ho Ši Min

– transferi prema programu putovanja

– krstarenje brodom po jezeru Trang An

– tradicionalni vodeni lutkarski šou u Hanoju

– 3 noćenja sa doručkom u hotelu Flower Garden 4* (http://www.flowergardenhotel.com.vn/vi)  u Hanoju, ili sličan

– 1 noćenje/pun pansion na brodu Syrena Cruise (www.syrenacruises.com/default.aspx)

– 1 noćenja sa doručkom u hotelu Romance 4* (http://romancehotel.com.vn/en/)  u Hue, ili sličan

– 2 noćenja sa doručkom u hotelu Little Hoian Central 4* (http://www.littlehoiancentral.com/) u Hoianu, ili sličan

– 2 noćenja sa doručkom u hotelu Royal Empire 4* (http://www.royalempirehotel.com/) u Siemreapu, ili sličan

– 3 noćenja sa doručkom u hotelu Golden Central Deluxe 4* (http://goldenhotelsaigon.vn/) u  Ho Ši Minu, ili sličan

– 2 noćenja sa doručkom u hotelu Hoang Ngoc Resort 4* (http://hoangngoc-resort.com/) u Mui Ne, ili sličan

– razgledanja prema programu sa ulaznicama

– autobuski /kombi/ prevoz klimatozovanim vozilima prema programu

– 2 x 500 ml mineralne vode po osobi po danu

– troškove organizacije i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:

– aerodromsku taksu cca. 365€ (podložna promeni)

– doplatu za 1/1 sobu  435€ (na upit)

– međunarodno zdravstveno osiguranje ~1500,00 din

– ostale ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti koje nisu predviđene programom putovanja

– napojnice za lokalne vodiče i vozače (oko 5 USD po osobi dnevno)

– troškovi vize za Vijetnam i Kambodžu (95USD)

– hrana i piće koji nisu ponuđeni u programu putovanja

– ostale individualne troškove putnika

 

* VIZE: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije koji poseduju biometrijske pasoše potrebna je viza za Indokinu.

Dokumenta potrebna za turističku vizu: važeći pasoš koji važi bar još godinu dana od dana putovanja. Pasoš se predaje u prostorijama turističke agencije.

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

Rok za prijavu 10.12.2019. Program je rađen na bazi od minimum 15 putnika.

Napomena: CENA JE ISTAKNUTA U EVRIMA I RAĐENA JE PREMA ODNOSU 1 USD = 0.88 EUR. UKOLIKO DOĐE DO PROMENE KURSA DOLARA PREMA EVRU, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE CENE ARANŽMANA ZA ODGOVARAJUĆI IZNOS. 

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije organizatora Travel to Balkan OTP br.  35/2019

mapa Indokine

mapa Indokine

KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Socijalistička republika Vijetnam (oko 90 miliona stanovnika)
Glavni grad: Hanoj (oko 6 miliona stanovnika)
Službeni jezik: vijetnamski
Vremenska razlika: GMT/UTC +7 u odnosu na srednjeevropsko vreme.
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND)

1 EUR = 25.182 VND; 1 USD = 22.200 VND

Električni napon: 220 V, ponegde 240 V, potreban adapter
Vakcinacija: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +84

Voda za piće: Konzumirati isključivo flaširanu vodu.

Klima: prosek za ovo doba godine 19-24 *C na severu,
25-29 *C na jugu.

Vijetnam ima tropsku klimu, koju karakteriše dosta sunca, visoka stopa padavina i vlažnost vazduha sa dve istaknute sezone: hladna i suva od novembra do aprila, a druga je topla i vlažna od maja do oktobra. Godišnja prosečna temperatura iznosi 22ºC°do 27ºC.

 

KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Kraljevina Kambodža (oko 15 miliona stanovnika)
Glavni grad: Pnom Pen (oko 2 miliona stanovnika)
Službeni jezik: khmerski
Vremenska razlika: GMT/UTC +7 u odnosu na srednjeevropsko vreme.
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR)

1 EUR = 4.500 KHR; 1 USD = 4.100 KHR

Električni napon: 220 V, ponegde 240 V, potreban adapter
Vakcinacija: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +855

Voda za piće: Konzumirati isključivo flaširanu vodu.

Klima: prosek za ovo doba godine 19-24 *C na severu,
25-29 *C na jugu.

Kambodža ima tropsku klimu. Zemlju često pogađaju monsuni, vruće je i vlažno sa prosečnom temperaturom oko 27°C. Sezona kiše traje od juna do oktobra. Suva i nešto hladnija klima vlada od novembra do februara, dok suva i jako topla klima traje od marta do maja.

 


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI