TOSKANA-RIM

  • 0

TOSKANA-RIM

FIRENCA-PIZA-SAN ĐIMINJANO-SIJENA

7 DANA / 5 NOĆENJA – AUTOBUS / AVION

 

Polazak:         21.04.2019       

BEOGRAD    18:00h  kod Vaznesenjske crkve – Admirala Geprata ulica
NOVI SAD    19:30h   kod Lokomotive (ukoliko ima 10  putnika transfer do Rumske petlje)

Povratak :     27.04.2019

 

1-2.DAN          Beograd – Padova – Firenca

Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Italiju u jutarnjim časovima. Kraći odmor i obilazak Padove. Nastavak putovanja. Smeštaj u hotel u Firenci ili bližoj okolini. Noćenje.

3.DAN             Piza – Firenca  

Doručak. Fakultativni odlazak za Pizu, gde se u okviru Campo dei Miracoli nalazi čuveni Krivi toranj.  Popodne odlazak u Firencu, grad Mikilenđela, Leonarda Da Vinčija, Donatela. Firenca je kolektiva renesanse, najatraktivniji i najposećeniji turistički grad Italije. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: Piazza del Duomo, Galeri Uffizi, Ponte Vecchio, Loggia della Signoria… Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

 

4.DAN             San Điminjano – Sijena – Rim

Doručak. Obilazak srednjovekovnog gradića San Điminjano kojim dominira 14 visokih kula zbog čega se još i naziva “srednjovekovni Menhetn“. Nalazi se u toskanskom predelu brda i bregova danas zaštićen kao kulturno dobro. Obilazak Sijene, grada poznatog po očuvanom srednjovekovnom jezgru . Doba 13. i 14. Veka dočaraće monumentalni Trg Kampo sa Palatom publico, Trg Duomo sa sijenskom katedralom, crkva Sv. Domenika. Nastavak putovanja . Dolazak u Rim u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5.DAN             Rim 

Doručak. Polazak lokalnim prevozom na pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem – tura „Antički i barokni Rim“: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kapidoljo, Trg Republike, Trg Barberini, Fontana di Trevi… Slobodno popodne. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN             Rim

Doručak. Pre podne fakultativni odlazak lokalnim prevozom u Vatikan. Obilazak znamenitosti Vatikana, bazilika sv. Petra u kojoj se nalazi Pieta i Mikelanđelova Sikstinska kapela. Vatikan je čuven i po trgu Sv.Petra kojeg je projektovao veliki Bernini, koji je okružen kolonadama, i sastoje se od 284 stuba poređanih u četiri reda, a na kolonadama su pak 162 statue svetaca. Slobodno popodne. Noćenje.

7.DAN             Rim – Beograd

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Tivoli – čuvene banje nadomak Rima u kojoj se nalazi čuvena Vila D’Este sa svojim prelepim fontanama.Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 20:50h. Dolazak u  Beograd u 22:30h.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 285
RANI BOOKING DO 20.01.2019: 260€

 

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa

Plativo u do 7 rata / čekovima građana

Aranžman obuhvata:

– Prevoz autobusom turističke klase (klima, video)

– Prevoz avionom Rim – Beograd

– 2 noćenja sa doručkom /kontinentalni/ u hotelu 3* u Montekatini Terme ili sličan (okolina Firence)

– 3 noćenja sa doručkom /kontinentalni/ u hotelu 3* u širem centru Rima

– Razgledanja prema programu

– Troškovi organizacije i vođstva puta.

Aranžman ne obuhvata:

– Aerodromsku taksu cca. 75€ (podložna promeni)

– Doplatu za 1/1 osobu 125€ (na upit)

– Boravišne takse u hotelima u Italiji – 2€-4€ dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela

-Karte za lokalni prevoz

– Ulaznice za kulturno – istorijske znamenitosti

– Fakultativni obilasci:

* Obilazak Pize sa vodičem – 15€ (min. 25 osoba)

* Vatikan – vodič+ulaznice+slušalice 40€ (min. 25 osoba) – obavezna prijava i uplata u agenciji

* Tivoli – prevoz+ulaznice 35€ (min. 25 osoba)

– Međunarodno putno osiguranje.

– Individualne troškove putnika.

Rok za prijavu: 11.03.2019 ili do popine mesta

Program je rađen na bazi od minimum 35 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih, putovanje je moguće realizovati uz korekciju cene.

 

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Travel to Balkan, licenca OTP 100/2016.


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI