SVETA GORA

  • 0

SVETA GORA

Hilandar – Kareja

6 dana / 4 noći – bus

„Nijedno mesto na zemlji se sa ovim ne može uporediti…“
Sveti Sava u „Hilandarskom Tipiku“

„Hilandar. Vidjeti Hilandar. To je san koji cijelog života sanjam. To je zavičaj za kojim nikad nisam prestao da čeznem… Hilandar, kao Vilin dar, spušten sa neba na Svetu Goru, da iz te Gore nad gorama svijetli kao sunce koje nikad ne zalazi, da ne bi u noći zalutao srpski rod, i da mu se u istoriji ne bi zameo trag. Hilandar. Zar ću vidjeti Hilandar?“
Budimir Dubak „Put u Hilandar“

 

Datum po formiranju grupe (min. 15 osoba; max. 20 osoba)

  1. dan Beograd – Zebrnjak – Solun

Dnevna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa pauzama prema potrebi. Dolazak na brdo Zebrnjak i obilazak spomen-kosturnice u slavu i čast poginulim srpskim vojnicima tokom Kumanovske bitke u Prvom balkanskom ratu 1912. godine. Nastavak putovanja do Soluna i dolazak u ranim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje. 

2. dan Solun – Uranopolis

Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Rotonda, Bela Kula, Crkva Sv.Dimitrija, poseta Zejtinliku- rpskom vojničkom groblju iz I sv. rata. Oko 14:00 časova polazak za Milo Arsenicu/Kakovo (metoh manastira Hilandara). Nastavak putovanja za Uranopolis. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

3. dan Uranopolis – Hilandar

Doručak. Napuštanje hotela. Ukrcavanje na brod u 09:45 časova. Vožnja brodom i dolazak u manastir Hilandar oko 11:45 časova.  Posle prijema u gostoprimnici, smeštaj u sobe. Obilazak manastirskog kompleksa: Katolikon – Saborna crkva koju je 1293. godine podigao kralj Milutin; Trpezarija – zadužbina kralja Milutina sa živopisom koji je 1621/1622. godine uradio zoograf Georgije Mitrofanović; Riznica – najbogatija u srpskom narodu sa kolekcijom ikona, crkvenog tekstila, povelja, predmeta primenjene umetnosti; Biblioteka … Večera. Prisustvovanje Bogosluženju. Noćenje. 

hilandar 2

4. dan Hilandar – Dafni – Kareja – Sv. Andrej

Doručak. Posle jutarnje službe odlazak u luku Jovanica i odlazak brodom za luku Dafni u 10:45 časova. Dolazak u Dafni u 12:00 časova, odakle se autobusom odlazi za Kareju. Obilazak Kareje: isposnica Svetog Save, najstarija crkva na Svetoj Gori i ikona Dostojno Jest. Odlazak u ruski skit Sv. Andrej. Večernja služba. Večera u manastirskoj trpezariji. Noćenje. 

5. dan Kareja – Dafni – Uranopolis – Polikastro

Jutarnja liturgija. Doručak. Transfer do luke Dafni. Ukrcavanje na brod u 12:10 časova i plovidba. Iskrcavanje u Uranopolisu u 14:15 časova. Slobodno vreme za ručak. Polazak za Polikastro. Obilazak monumentalnog spomenika  podignutog 1968.godine u čast velike savezničke pobede na Solunskom frontu. Nastavak putovanja za Srbiju. Noćna vožnja.

6. dan Srbija

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA: 285 €

Aranžman obuhvata:

– prevoz modernim minibusom/autobusom na datoj relaciji (klima, TV, video)

– 1 noćenje (polupansion) u Solunu u hotelu 4*

– 1 noćenje sa doručkom u Uranopolisu u hotelu 3*/4*

– 2 noćenja na Svetoj Gori

– prevoz brodom (redovna linija) Uranopolis – Hilandar; Dafne – Uranopolis

– prevoz autobusom po Svetoj Gori

– hilandarska viza

– troškovi organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:

– prilog manastiru Hilandar

– lične troškove putnika

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANjA AGENCIJE ORGANIZATORA PUTOVANjA SA KOJIM SU PUTNICI DUŽNI DA SE UPOZNAJU.

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO  DA U SLUČAJU NEDOVOLjNOG  BROJA  PRIJAVLjENIH PUTNIKA OTKAŽE PUTOVANjE NAJKASANIJE 5 DANA PRE PUTA, KAO I  DA PROMENI RASPORED U PROGRAMU PUTOVANjA USLED NEPREDVIĐENIH OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI NA KOJE NIJE MOGAO DA UTIČE. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije organizatora Travel to Balkan OTP br.  100/2016 od  25.07.2016.godine.


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI