SICILIJA – JUŽNA ITALIJA

  • 0

SICILIJA – JUŽNA ITALIJA

NAPULJ – SORENTO – POMPEJA – KAPRI – AMALFI – ĆEFALU – PALERMO MONREALE – SEGESTA – AGRIĐENTO – SIRAKUZA – TAORMINA – ETNA – SAVOCA ALBEROBELLO – BARI – DRAČ – TIRANA – KRUJA

11 DANA – AVION / AUTOBUS / BROD

Polazak: U PRIPREMI NOVI DATUM!!!!

1.DAN    Beograd – Rim – Napulj – Sorento

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona. Let za Rim u 07:00h / dolazak u Rim u 08:30h. Nastavak putovanja autobusom za Napulj, grad koji je pod zaštitom UNESCO-a (www.comune.napoli.it). Razgledanje grada: Stari grad, kraljevski dvor, Piazza Garibaldi, Santa Lucia, Kapodimente. Kraća pauza za ručak. Preporučujemo picu, najbolja je u celoj Italiji. Nastavak putovanja za Sorento. Šetnja i razgledanje grada. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.DAN    Sorento – Pompeja – Kapri

Rani doručak. Odlazak za Pompeju (www.pompeionline.net), antički grad koji je potpuno uništen erupcijom vulkana Vezuv ’79. godine. Arheološka istraživanja koja su otpočela u 18.veku, otkrila su veći deo grada uključujući forume, hramove, pozorišta, kao i veliki broj kuća. Povratak u Sorento. Fakultativni odlazak do Kaprija (www.capri.com), mondenskog ostrva koje je postalo popularno odredište evropskih umetnika, književnika i drugih slavnih ličnosti. Na ovom ostrvu u Tirenskom moru koje je bilo odmaralište još u doba rimljana mogu se videti i ruševine rimskih vila. Na ostrvu možete videti prelepe vrtove, luksuzne banje i hotele, krcate barove, predivne plaže. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN    Sorento – Pozitano – Amalfi – Ćefalu

Doručak. Fakultativni izlet živopisnom rivijerom pored Pozitana (www.positano.com) (bez silaska u grad) i Amalfija (www.positano.com/amalfi) sa kraćim obilaskom ovog prelepog gradića i katedrale/manastira IL Duomo di Amalfi iz 9. veka. Nastavak putovanja do autoputa gde se grupa spaja sa našim autobusom. Prelazak trajektom preko Mesinskog moreuza na Siciliju. Nastavak putovanja za za Ćefalu. Dolazak u Ćefalu u kasnim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.DAN    Ćefalu   – Palermo

Doručak. Napuštanje hotela. Šetnja gradom: trg Piazza Garibaldi, ulica Corso Ruggiero, crkva Santa Maria i normanska katedrala iz XII veka. Posle kraće pauze za ručak, odlazak za Pelermo i smeštaj u hotel. U popodnevnim satima obilazak grada: Porto Quattro Conti, San Giuseppe del Teatini, fontana Pretoria…U večernjim časovima šetnja ovim živopisnim gradom. Fakultativno: večera u nacionalnom restoranu sa sicilijanskim specijalitetima i nacionalnom muzikom. Noćenje.

5.DAN  Palermo – Monreale – Segesta – Palermo

Doručak. Poseta Monrealu. Razgledanje mesta i čuvene Katedrale sa mozaicima izuzetne lepote. Nastavak putovanja do Segeste, gde se nalazi čuveni Dorski hram, remek delo grčke arhitekture. Povratak u Palermo. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Noćenje.

6.DAN  Palermo – Selinunte – Agriđento

Doručak. Napuštanje hotela i nastavak putovanja za Selinunte, jedno od najvećih arheoloških nalazišta u Evropi u kome se nalazi najveći grčki hram na svetu. Nastavak putovanja za Agriđento i smeštaj u hotel u gradu ili bližoj okolini. Obilazak doline hramova izgrađene u V veku pre Hrista: hram Junona, hram Konkordia, Herkulov hram, hram Kastora i Poluksa, Jupiterov hram… Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN  Agriđento – Piazza Armerina – Taormina / Letojanni

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak za Piazza Armerina i obilazak rimske Kasale, čuvene po 3.500 mozaika na kojima su oslikane mitološke scene. Nastavak putovanja za Taorminu. Smeštaj u hotel. Posle kraće pauze, obilazak grada i grčkog pozorišta sagrađenog na steni iznad mora. Šetnja uskim ulicama starog dela grada. Slobodno veče. Noćenje.

8.DAN  Sirakuza – Katanija – Taormina / Letojanni

Doručak. Polazak za Sirakuzu – Arhimedov grad – najveće i najbolje očuvane grčke kolonije na Siciliji. Panoramsko razgledanje grada: fontana Aretya, katedrala i skupština, grčko pozorište, rimski amfiteatar, Latonija i legendarne pećine Dionizovo uvo. Polazak za Kataniju. Kraće panoramsko razgeldanje grada: barokni trg Duomino sa katedralom iz XI veka, posvećen Sv. Agati – zaštitnici grada; zgrada opštine, fontana u obliku slona i drugo. Povratak u hotel. Noćenje.

9.DAN  Taormina – Etna – Savoca

Doručak. Polazak za najaktivniji vulkan Evrope – Etna, koji se nalazi na istočnoj obali Sicilije, blizu Mesine i Katanije, uzdiže se na 3.320m nadmorske visine. Povratak u hotel. Kraći odmor. Odlazak u fakultativni obilazak tipičnog sicilijanskog sela Savoca gde je sniman legendarni film „Kum“ i obilazak čuvenog bara „Vitelli“ i crkve Santa Lucia gde su snimane poznate scene iz filma (www.thegodfathertrilogy.com/gf1/gf1scene_sicily.html). Povratak u hotel. Noćenje.

10.DAN Taormina – Alberobello – Bari

Rani doručak. Oko 07:00h napuštanje hotela i nastavak putovanja za Alberobello, fantastično bajkovito mesto belih kućica sa kupastim krovovima – trulli, koje podsećaju na kućice patuljaka iz bajki. U nekim kućicama i sada žive ljudi, a u mnogima su otvorene prodavnice sa suvenirima. Nastavak putovanja za Bari. Po dolasku u Bari obilazak crkve Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog sveca. U 20:00h ukrcavanje na brod. Smeštaj u kabine. U 22:00h isplovljavanje. Noćna plovidba.

11.DAN Drač – Tirana – Kruja – Beograd

Uplovljavanje u luku Drač u jutarnjim časovima (oko 08:00h). Iskrcavanje. Nastavak putovanja autobusom i kraće panoramsko razgledanje Drača sa vodičem. Nastavak putovanja za Tiranu i panoramski obilazak grada sa  vodičem. Polazak za Kruju, koji je jedan od najlepših gradova Albanije. Poseta Skenderbegovoj tvrđavi (iz 6. veka) u okviru koje se nalazi i muzej. Poseta i karakterističnom starom bazaru gde se mogu naći ručno rađeni ćilimi, proizvodi od alabastera i mnoge druge rukotvorine. Oko 13h polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u ponoćnim časovima.

************************************

  1. dan Taormina – Katanija

Napuštanje hotela i transfer do aerodroma u Kataniji.  Let sa presedanjem za Beograd.

CENA ARANŽMANA: 750€

u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS
Plativo u do 6 rata/decembar-maj / čekovima građana

**CENA ARANŽMANA: 960€

u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS
Plativo u do 6 rata /decembar-maj/ čekovima građana

Aranžman obuhvata:

– prevoz autobusom na navedenim relacijama

– avio prevoz Beograd – Rim

**- avio prevoz Beograd – Rim / Katanija – Beograd**

**- transfer do aerodroma u Kataniji**

– aerodromsku taksu cca. 75€ (podložna promeni)

**- aerodromsku taksu cca. 175€ (podložna promeni)**

– prevoz trajektom Bari-Drač (palubna karta+lučka taksa)

– 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u Sorentu hotelu 3*

– 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni) u Ćefalu u hotelu 3*

– 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u Palermu u hotelu 3*

– 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni) u Agriđentu u hotelu 3*

– 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u Taormini u hotelu 3*

– razgledanja prema programu sa vodičem

– troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:

– doplata za 1/1 225€ (na upit)

– boravišna taksa u hotelima u Italiji  3* u cca 2€-4€ po osobi dnevno (plaća se u hotelu)

– doplata za ležaj na brodu po osobi u kabinama:

1/2 – 25€; 1/4 – 15€

– međ. zdravstveno osiguranje

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

Fakultativni program: minimum 30 osoba

– večera u Palermu 25€

– izlet za Kapri 55€

– izlet Amalfi 20€

– obilazak Savoce sa vodičem 15€

– ostale individualne troškove

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

 

Rok za prijavu:20.03.2020

Program je rađen na bazi 30 putnika. U slučaju manjeg broja putnika progrma se može realizovati uz korekciju cene

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su  u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Travel to Balkan, licenca OTP 418/2020.


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI