PELOPONEZ & KLASIČNA GRČKA AVIO

  • 0

PELOPONEZ & KLASIČNA GRČKA AVIO

NOVO! NOVO! NOVO!
Grčka koju ne poznajete

ATINA-KORINT-MIKENA-EPIDAURUS-NAFPLIO-TRIPOLI-SPARTA-MISTRA-GITION METONI-OLIMPIA-PATRAS-DELFI-KAMENA VURLA

8 DANA / 6 NOĆI – AVION-AUTOBUS

Polazak:           09.02.2020       

Povratak:          16.02.2020

 

1.danBEOGRAD – ATINA

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pred leta. Dolazak u Atinu u toku dana. Transfer i smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima fakultativna večera u boemskoj četvrti na Plaki uz muzički program… Noćenje.

2. danATINA

Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion – mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, trgovi Omonija i Sintagma. Fakultativni odlazak na Akropolj, antičko svetilište posvećeno grčkoj boginji Atini zaštitnici grada Atine – obilazak Partenona (glavne i najpoznatije građevine antičke Grčke). Slobodno vreme. Noćenje.

3. danATINA – KORINT – MIKENA – EPIDAURUS – NAFPLIO

Doručak. Nastavak putovanja preko Elefsine (poznate po boginji Artemidi) i Megare (antički grad Megara odakle je polazio akademski put za Atinu). Dolazak na Korintski kanal. Zadržavanje u Istmiji i na mostu preko kanala. Obilazak starog Korinta sa posetom najstarijem grčkom hramu posvećenog bogu Apolonu, julijanske bazilike i rimskog Odeona. Nastavak putovanja preko Nemeje i Argosa sa posetom Mikeni (Razgledanje Lavlje kapije, Atrejeve riznice, Kraljeve grobnice i Megarona….). Nastavak puta pored antičkog grada Tira i dolazak u Epidaurus, obilazak antičkog pozorišta, muzeja.. Nakon razgledanja, odlazak u prvu modernu prestonicu nove Grčke – Nafplio.. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. danNAFPLIO – TRIPOLI – SPARTA – MISTRA – GITION

Doručak. Polazak za Spartu preko Tripolia. Obilazak stare prestonice Sparte, Leonidinog grada, muzeja i spomenika Leonidi. Nastavak ka Mistri, nekadašnja utvrđena prestonica Morejske despotovine, a danas jedna od najočuvanijih tvrđava u Grčkoj. Kratka pauza za obilazak tvrđave, Despotske palate i grupe srednjevekovnih manastira. Nastavak dalje za Gition, slikovito ribarsko mesto i nekadašnje glavne luke Sparte. Obilazak osrvca gde su se ukrcali lepa Jelena i Paris. Smeštaj u hotel u okolini. Noćenje.

5. danGITION – METONI – OLIMPIA

Doručak. Fakultativni izlet do Diros pećina – jedan od najneverovatnijih pećinskih sistema u Grčkoj, dugačkih 5 km sa podzemnom rekom i jezerom. Nastavak puta za Kalamatu gde je predviđeno kraće zadržavanje. Nastavak ka Olimpiji. Vožnja sa kraćim zadržavanjem u Metonima, “Očima Venecije u Mediteranu”, slikoviti grad na obali Jonskog obali. Pri dolasku u Olimpiju smeštaj u hotel. Noćenje.

6. danOLIMPIA – PATRAS – DELFI – KAMENA VURLA

Doručak. Obilazak Olimpije (Zevsov hram, Olimpijski stadion, Palestra, muzej, Dionios bog vina…) Nastavak puta za Patras sa obilaskom crkve Sv. Andreja. Prelazak preko Korintskog zaliva preko novog mosta. Nastavak ka Delfima. Obilazak čuvenog proročišta, Apolonov hram, proročište, pozorište… Vožnja prema Kamenoj Vurli sa usputnom posetom Termopilima, poprištu čuvene bitke između Sparte I Persije. Obilazak spomenika u čast kralja Sparte, Leonide.  Smeštaj u hotel. Noćenje.

7/8. danKAMENA VURLA – ATINA – BEOGRAD

Doručak. Polazak prema gradu Kalambaka koji se nalazi u podnožju Meteora. Obilazak Meteora. Manastiri Meteori ili „viseće stene” je skupina pravoslavnih manastira koji su veoma poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama-stubovima i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj posle Svete gore. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Beograd / Novi Sad u jutarnjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 445€

u dinarskojprotivvrednosti po srednjem kursu NBS

plativo u do 5 rata (novembar – mart) čekovima građana

 

RANI BUKING CENA 395€

Pod ranim bukingom podrazumeva se uplata rezervacije 50% do 25.11.2019

 

Aranžman obuhvata:

– avio karta na relaciji Beograd-Atina
– transfer od aerodroma u Atini do hotela
– Prevoz modernim autobusom turističke klase (klima,tv,video i audio oprema)
– 2 noćenja sa doručkom u Atini u hotelu sa 3* u 1/2 ili 1/3 sobama
– 1 noćenje sa doručkom u Nafpliu ili okolini u hotelu sa 3* u 1/2 ili 1/3 sobama
– 1 noćenje sa doručkom u okolini Gitiona u hotelu sa 3* u 1/2 ili 1/3 sobama
– 1 noćenje sa doručkom u Olimpiji u hotelu sa 3* u 1/2 ili 1/3 sobama
– 1 noćenje sa doručkom u Kamenoj Vurli u hotelu sa 3* u 1/2 ili 1/3 sobama
– razgledanja prema programu
– troškovi organizacije i vođstva puta

 

Aranžman ne obuhvata:

Aranžman obuhvata:
– doplata za 1/1 sobu (na upit) 120€
– aerodromska taksa 65€ (podložna promeni)
– međunarodno putno osiguranje 960,00 dinara za osobe 18-70 godina
– ulaznice za kulturno istorijske spomenike
– fakultativni program (minimum 30 osoba)
1) večera u Atini, na Plaki – 25€
2) izlet u pećine Dirosa – 25€
– individualne troškove putnika

 

 

Program je rađen na bazi 40 putnika, u slučaju manjeg broja putnika, ne manjeg od 30 putnika, cena se uvećava za 30 evra.

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slicno izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije Travel to Balkan, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Organizator putovanja Travel to Balkan, OTP 35/2019

 


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI