KORZIKA-SARDINIJA

 • 0

KORZIKA-SARDINIJA

BASTIA-CORTE-AJACCIO-BONIFACIO-SARDINIJA

8 DANA – AUTOBUS / BROD

PROMO CENA 465€ DO 20.01.2019.

 

Korzika je od pamtiveka predstavljala spoj izuzetnosti i raznolikosti: ostrvo ponositih ljudi i neokrnjenih prirodnih lepota, očuvanih tradicija i nebrojenih čari. Blaga mediteranska klima, sa dugim sunčanim letima i blagim kišnim zimama, pogoduje razvoju bujne vegetacije – ostrvo je prekriveno mediteranskim šumama i makijom. Gradska jezgra na Korzici nude izvanredan spoj istorije, lokalnog kolorita, zanimljive arhitekture i brojnih gastronomskih uživanja. Granitni planinski masiv koji sa severozapada preseca ostrvo ka jugoistoku, duge peščane plaže, brojni festivali i svetkovine, čine da rodno mesto čuvenog vojskovođe Napoleona Bonaparte privlači turiste iz cele Evrope. Korzika sa svim svojim lepotama predstavlja neistraženi biser koji poziva na otkrivanje i nezaboravno putovanje.

Sardinija je drugo po veličini ostrvo Italije, posle Sicilije. Nalazi se u Sredozemnom moru, a zapljuskuje je Tirensko more na istoku. Samo 11 km severno od nje nalazi se francusko ostrvo Korzika. Glavni grad i administrativni centar ovog ostrva je Kaljari (Cagliari). Oblikovala ju je duga istorija: njome su vladali Feničani, Rimljani, Vandali, zatim kraljevstva Sicilije i Napulja… do konačnog ujedinjenja Italije 1861. godine. Sardinija, sa svojom netaknutom prirodom, i kroz vekove pa sve do današnjih dana sačuvanom lepotom i svežinom, ne ostavlja ravnodušnim svoje posetioce. Sardinija je jedinstveno, misteriozno mesto, neponovljivo, sa smaragdnim morem i belim peščanim plažama koje na trenutke zarobe stene u malim uvalama i sa svojim izuzetnim specijalitetima ostrvske kuhinje.

 

Polazak:           26.04.2019.       BEOGRAD 16:00h

Povratak:         02.05.2019.

 

1-2.DAN           Beograd – Livorno – Bastia (Korzika)

Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Livorno. Ukrcavanje na brod. U 14:00h isplovljavanje. Dolazak u Bastiu oko 18:00h. Po iskrcavanju odlazak u hotel u okolini Bastie. Noćenje.

3.DAN Bastia (Korzika) – Corte – Ajaccio  

Doručak. Odlazak na razgledanje Bastije sa vodičem: Palata vlade, Teatar, Trg St.Nikole, Crkva St.Žan Baptist… Nastavak putovanja preko planinskog masiva (srce Korzike) sa prolaskom kroz veličanstvene pejzaže. Dolazak u Corte, nekadašnju prestonicu ostrva. Uživanje u prelepom pejzažu. Nastavak putovanja za Ajaccio. Smeštaj u hotel u okolini. Noćenje.

4.DAN  Ajaccio – Sartene – Bonifacio

Doručak. Ajaccio je najveći grad Korzike. Tu se 15. avgusta 1769. rodio Napoleon I. Obilazak grada sa vodičem: stari deo grada, Napoleonova rodna kuća, muzej Fesch.. Nastavak putovanja prema Bonifaciu sa odmorom u mestu Sartene – priljubljeno uz strmu padinu visoko iznad plodne doline Razzanese. Slobodno vreme za obilazak: praistorijski muzej, crkva St.Maria. Nastavak puta i dolazak u Bonifacio (okolina). Smeštaj u hotel. Noćenje.

5.DAN  Bonifacio – Sardinia

Doručak. Odlazak za Bonifacio, transfer vozićem do grada. Obilazak grada – najjužnije mesto Francuske i verovatno najzanimljiviji grad Korzike. Sagrađen na krečnoj steni visokoj 60m, zapljuskivan morem sa tri strane, sa uskim isprepletanim ulicama koje vode kroz stari utvrđeni grad (citadela). Sa groblja mornara vidi se Sardinija a stepenicama Kralja od Aragona dolazi se do morske obale. U popodnevnim časovima prelazak trajektom na Sardiniju. Vožnja prema hotelu (okolina Sasarija). Noćenje.

6.DAN  Sardinia – okolina Sasarija

Doručak. Odlazak u obilazak Algera. Algero se nalazi na severo-zapadnoj obali Sardinije i izdvaja se sa svojim većinskim katalonskim stanovništvom. Najpoznatije znamenitosti grada su: katedrala, ulica starog Algera, gradska marina i Toranj Sperone.

U povratku obilazak Tempio Pausania, šarmantnog gradića prepoznatljivog po starim kućama od granitnog kamena i crkvom iz 18. veka. Poznat je po proizvodnji predmeta od plute, kao i po proizvodnji nekoliko izuzetnih sorti  vina. Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN  Sardinia – Olbia – Livorno

Doručak. Napuštanje hotela i putovanje do Olbie. Kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. veka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, odmor,… Poludnevni fakultativni izlet do ekskluzivnog turističkog naselja Porto Ćervo koje predstavlja sedište fantastične regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Slobodno vreme. Povratak u Olbiu. Oko 20h ukrcavanje i polazak feribota u 22:00h.

8.DAN Livorno – Srbija

Noćna plovidba Tirenskim morem. Iskrcavanje u Livornu oko 07:00h. Nastavak putovanja za Srbiju autobusom. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Beograd u noćnim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 495€

PROMO CENA 465€ DO 20.01.2019.

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Inteze

Plativo u do 6 rata / čekovima građana

 

Aranžman obuhvata :

– autobuski prevoz prema programu putovanja – vozilima turističke kategorije (klima, TV i audio oprema.. )

– palubne karte za trajekte Livorno-Bastia, Korzika-Sardinija, Olbia-Livorno

– 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelima sa 2*/3* na Korzici (1 noćenje okolina Bastie, 1 noćenje okolina Ajaccio,1 noćenje okolina Bonifacia)

– 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* na Sardiniji  (okolina Sasarija, Stintino ili slično)

– razgledanja sa vodičem prema programu

– troškovi organizacije i vođstvo puta

 

 

Aranžman ne obuhvata:

– doplatu za 1/1 osobu 175€ (na upit)

– gradske takse u hotelima (plaćanje na recepciji) 1€-2€ dnevno

– ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti, muzeje i galerije

– međunarodno zdravstveno osiguranje (960,00 dina do 70g)

– vozić u Bonifaciju

– fakultativni izlet do Porto Ćervo – 10€ (minimum 30 osoba)

– Doplata za kabinu na brodu po osobi (samo za noćnu vožnju) – sve kabine su sa kupatilom i tušem; doplata za sedište i kabine se vrši u agenciji a rezervaciju morate izvršiti odmah prilikom prijave za putovanje:

*sedište (obarajuće, unutar odgovarajućih prostorija na brodu) 10€

*1/4 kabina unutrašnja 35€; 1/4 kabina spoljašnja 40€

*1/2 kabina unutrašnja 50€; 1/2 kabina spoljašnja 55€

– individualni troškovi

 

Rok za prijavu: 10.04.2019. ili do popune mesta.

Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih, ne manjeg od 30, doplata je 45€.

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja agencije Travel to Balkan, licenca OTP 100/2016.

 


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI

 • KONGRESI

  KONGRESI

    ALERGOLOGIJA   EAACI 01.-05.06.2019. Evropski kongres alergologije i kliničke …
 • SAJMOVI

  SAJMOVI

  AGROEXPO EURASIA 07.02.-10.02.2019. Internacionalni sajam poljoprivrede mašina, opreme, i stočarstva …
 • AMSTERDAM *CITY BREAK*

  AMSTERDAM *CITY BREAK*

    4 DANA / 3 NOĆI  AVIONOM !!!! AERODROMSKE TAKSE …
 • RANI BUKING

  OBILIĆEV VENAC 18-20, BEOGRAD TC CITY PASSAGE, LOK 4.16 011/6641258 …