IRAN – CARSKA PERSIJA

  • 0

IRAN – CARSKA PERSIJA

DREVNE CIVILIZACIJE

TEHERAN-ŠIRAZ-PERSEPOLIS-JAZD-ISFAHAN

8 DANAAVION / AUTOBUS

 

Polazak:        12.05.2019.
Povratak:       19.05.2019.

 

1-2.DAN        Beograd | Istanbul | Teheran

Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Istanbul u 10:50h. Sletanje u Istanbul predviđeno u 13:35h. Nastavak putovanja letom za Teheran u 23:10h. Noćni let. Sletanje u Teheran 03:45h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor u jutarnjim časovima. U toku dana razgledanje Teherana: Golestan palata, Šahova džamija, teheranski bazar… Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Poseta nacionalnom Muzeju. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN            Teheran | Širaz
Doručak. Jutarnji let za Širaz. Razgledanje Širaza: Pre podne obilazak Naranjesten muzeja i Roze džamije. Posle ručka u lokalnom restoranu i kraćeg odmora, obilazak Citadele Karim Kan, Vakil kupatilo i Bazara. Poseta Hafezu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.DAN            Širaz | Persepolis | Jazd
Doručak. Polazak za Persepolis, prestonice moćnog Persijskog carstva. Razgledanje ostataka nekadašnje palate, čiju je gradnju započeo Darije Veliki, nastavili njegovi naslednici, a koju je srušio Aleksandar Makedonski. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Nastavak za Jazd sa usputnim razgledanjem Pasargada. Od nekadašnje prestonice Persijskog carstva pre Persepolisa, ostale su iskopine – grobnica Kira Velikog, osnivača persijskog carstva i dinastije. Po dolasku u Jazd, razgledanje grada koji se ubraja među najstarije na svetu. Stari grad je uvršten u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a, smatra se centrom zoroastrijanske religije – džamija Jami iz XIV veka, Davflatabad vrtovi, Zoroastrijanski hram vatre, Kule Tišine… Smeštaj u hotel. Noćenje.

5.DAN            Jazd | Isfahan
Doručak. Vožnja prema Isfahanu. Smeštaj u hotel i kraći odmor. Razgledanje Isfahana, prestonice Safavidske Persije – jedan od najlepših gradova Irana: Chehel Sutun palata i Jermenska četvrt sa katedralom Vank. U večernjim časovima poseta Khaju most, Sio-Se Pol. Noćenje.

6.DAN            Isfahan
Doručak. Razgledanje spomenika okruženju širokog trga Naqsh-i Jahan sa paviljonom Ali Qapu-a, šeik Lutfolahova džamija i bazaar. U večernjim časovima odlazak na vidikovac Soffeh.  Povratak u hotel. Noćenje.

7-8.DAN        Isfahan | Teheran | Istanbul | Beograd
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje jednog od najlepših gradova Irana. Polazak za Teheran, preko Kashana sa pauzom za ručak. Vožnja na aerodrom u Teheranu. Noćni let za Istanbul u 04:40h. Sletanje u Istanbul predviđeno u 06:25h. Nastavak putovanja letom za Beograd u 09:20h. Sletanje na aerodrom u Beogradu u 10:05h.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 895€
RANI BOOKING DO 20.03.2019: 825

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Inteze

Plativo u do 4 rate MART-JUN (čekovima građana)

Rok za prijavu: 20.04.2019.  Program je rađen na bazi od minimum 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljeih putnika, ne manje od 10, putovanje se realizuje uz doplatu 85€

Aranžman obuhvata:

– Avio prevoz Beograd-Istanbul-Teheran-Istanbul-Beograd
low-cost avio kompanijom
– lokalni let Teheran – Širaz
– transferi i obilasci prema programu
– 5,5 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama hotelima sa 4* lokalne kategorizacije
– 6 ručkova u lokalnim restoranima
– ulaznice za kult.-istorijske spomenike prema programu
– troškovi organizacije i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:

– doplata za 1/1 sobu 125€ (na upit)
– avionske, aerodromske i administrativne takse cca 75€
– obroci tokom leta (plaćaju se u avionu)
– obavezno međunarodno putno osiguranje
– viza i troškovi pribavljanja vize
– fakultativni program
– individualne troškove

– napojnice za vozača i vodiča

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

Napomene:

Za žene su obavezne marame na glavama tokom celog dana, kao i duže suknje ili tunike sa dugim rukavima; za muškarce nisu dozvoljene kratke pantalone, a strogo je zabranjeno unošenje i konzumiranje alkohola.

PUTNICI KOJI U PASOŠU IMAJU IZRAELSKI PEČAT, NE MOGU UĆI U IRAN.

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su  u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Travel to Balkan, licenca OTP 100/2016.

.

Napomena: CENA JE ISTAKNUTA U EVRIMA I RAĐENA JE PREMA ODNOSU 1 USD = 0.89 EUR. UKOLIKO DOĐE DO PROMENE KURSA DOLARA PREMA EVRU, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE CENE ARANŽMANA ZA ODGOVARAJUĆI IZNOS. 

 


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI