DOLINOM REKE MOZEL

  • 0

DOLINOM REKE MOZEL

PASAU – REGENZBURG – ROTENBURG – HAJDELBERG – KOBLENC

TRIR – BERNKASTEL – KUES – DVORAC ELTZ – VORMS

7 DANA – AUTOBUSOM

U zapadnom delu, na ušću reke Mozel u Rajnu, nalazi se jedan od naromantičnijih gradova Nemačke, Koblenc. Okružuje ga slikoviti pejsaž koji čine planine srednje visine, zelene doline, simpatična sela, vinogradi i šume dok o njegovoj tradiciji i bogatstvu svedoče prelepe crkve i zamkovi, nekadašnji plemićki dvorci i kuće sa stilom. Šarmantni Koblenc je magnet za više od dva miliona posetilaca godišnje. UNESCO je prepoznao lepotu ovog dela zemlje i uvrstio ga na spisak svetske baštine.

   

Polazak:           27.04.2020.                               BEOGRAD 21:00h

Povratak:         03.05.2020.                       NOVI SAD  22:30h kod Lokomotive (ukoliko ima 10  putnika)

1-2.DAN             Beograd-Pasau

Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Pasau u podnevnim časovima. „Grad na 3 reke“ – In, Ilz i Dunav, unikatan je upravo zbog tog prirodnog fenomena. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje starog gradskog jezgra s romantičnim uličicama i katedralom sv. Stefana u kojoj se nalaze najveće orgulje na svetu. Slobodno veče za šetnju i odmor. Noćenje.

3.DAN                Pasau-Regenzburg-Rotenburg-Hajdelberg

Doručak. Polazak za Regenzburg, koji se smatra najlepšim srednjevekovnim gradom Nemačke na rekama Regen i Dunav. Razgledanje starog gradskog jezgra koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a : katedrala sv. Petra, Gradska većnica, Kameni most, rimska vrata Porta Praetoria. Nastavak putovanja za Rotenburg. Ovaj srednjevekovni grad opseda na hiljade turista i zbog svog ambijenta važi za jedan od najromantičnijih gradova Nemačke. Razgledanje srednjovekovnog grada: Toppler zamak, kapija zamka, crkva Sv. Jakova, toranj Markus..Nastavak putovanja za Hajdelberg. Smeštaj u hotel u okolini Hajdelberga. Slobodno veče. Noćenje.

4.DAN                Hajdelberg-Koblenc

Doručak. Razgledanje Hajdelberga sa lokalnim vodičem: Stari Grad; Stari Most; crkva Svetog Duha (Heiliggeistkirche); Karlova Vrata; kuća viteza Sv. Đorđa (Zum Ritter Sankt Georg); dvorac Hajdelberg; Univerzitet u Hajdelbergu (Univerzitet Rupreht-Karl)…  Polazak za Koblenc. Smeštaj u hotel u okolini Koblenca. Odlazak na razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Liebfrauenkirche, crkva iz 13. veka; crkva Sv. Kastora; palata (Residenzschloss); Nemački ugao (Deutsches Eck) sa velikom statuom Vilhelma I; dvorac Erenbrajtštajn… Slobodno popodne. Noćenje.

5.DAN                Koblenc-Eltz-Bernkastel-Kues-Trir-Koblenc

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet. Vožnja dolinom reke Mozel, čiju lepotu je opisao latinski pesnik Auzonije u 4. veku n.e. u istoimenoj pesmi, i prolazak pored srednjovekovnih dvoraca koji se nalaze na njenoj obali. Poseta dvorcu Eltz iz 12.veka, jedan je od najlepših i najbolje očuvanih dvoraca u Nemačkoj. Ovaj prekrasni dvorac i dalje je nepoznat široj publici i posećuje ga manji broj turista nego druge nemačke dvorce…. Nastavak putovanja za Bernkastel-Kues, mali grad na reci Mosel, predstavlja centar uzgoja vina i vinove loze u centralnom Moselu, podregiji koja prati istoimenu reku. Obilazak grada Bernkastel-Kues. Nastavak putovanja za Trir, najstariji grad u Nemačkoj, na obali reke Mozel, kojeg je UNESCO uvrstio na listu svetske baštine. Trir je u Srednjem veku bio centar trirske nadbiskupije koja je kontrolisala zemlje od francuske granice do Rajne. Obilazak i razgledanje Trira: Crna Vrata (Porta Negra), najstarija očuvana rimska vrata severno od Alpa; rimski amfiteatar; Konstantinova bazilika; rimski most; trirska katedrala; crkva Naše Gospe… Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualni program i šetnju jednim od najromantičnijih gradova Nemačke. Slobodno veče. Noćenje.

6-7.DAN             Koblenc-Vorms-Srbija

Doručak. Polazak za Vorms u Rajnskoj regiji, poznat po svojoj katedrali i kao grad koji se pominje u srednjevekovnom spisu Pesma o Nibelunzima iz 13.veka. Obilazak grada: Katedrala u Vormsu, izgrađena u 12.veku i jedna od najpoznatijih ranohrišćanskih katedrala posvećena Sv. Petru; crkva Sv. Pavla; crkva Sv. Martina; spomenik Martinu Luteru; sinagoga; jevrejsko groblje; muzej Nibelunga… Pauza za ručak i odmor. Polazak iz Vormsa u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja do Srbije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 365

u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS

Plativo u do 6 rata /decembar-maj/ čekovima građana / prema uslovima plaćanja

Aranžman obuhvata:

– prevoz modernim turisičkim autobusima

– 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Pasau

– 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u okolini Hajdelberga

– 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u okolini Koblenca

– Izlet dolinom reke Mozel

– Razgledanje gradova prema programu

– Troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:

-Doplatu za 1/1 sobu 125€ (na upit)

-Međunarodno zdravstveno osiguranje

-Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti

-Individualne troškove putnika

Rok za prijavu: 25.03.2020. ili do popune mesta.

Program je rađen na bazi od minimum 30 putnika

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Travel to Balkan, licenca OTP 418/2020.


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI