Albanija

  • 0

Albanija

TIRANA – DRAČ – ARDENICA –APOLONIJA . BERAT – KRUJA – SKADAR

4 dana/ 2 noći – BUS

Polazak: proleće 2021, datum u pripremi
Novi Sad 19:00h kod Lokomotive (ukoliko ima 10 putnika)
Beograd 21:00h ulica Admirala Geprata (preko puta Vaznesenjske crkve).
Povratak:

 1-2. Dan Beograd – Tirana – Drač (650km)

drac_1
Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u jutarnjim časovima u Tiranu. Prepodne razgledanje Tirane: Katolička katedrala, Ethem begova džamija, Nacionalni-istorijski muzej, Skenderbegov trg… Nastavak putovanja za Drač. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Oko 17:00h polazak na razgledanje Drača: , jednog od najstarijih gradova Evrope. Osnovan je 627.g.b.c. i drugi je grad po veličini u Albaniji. Sa svojim kilometarski dugim plažama najatraktivnije je letovalište u Albaniji. Poseta antičkom amfiteatru iz II v.- najveći na Balkanu, posetiti stari deo grada… Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan Drač – Ardenica – Apolonija – Berat – Drač (265km)

drac_2
Doručak. Polazak na celodnevni izlet. Obilazak Ardenice, pravoslavnog manastira iz 10. veka. Nastavak putovanja za Apoloniju, antičko grčko mesto u Iliriji, osnovano 588. godine p.n.e., koje su osnovali grčki kolonisti sa Krfa i Korinta. Nakon Apolonije polazak za Berat, grad pod zaštitom UNESCO-a osnovan u 4. veku p.n.e. i poznat kao „grad sa 1000 prozora“. Razlgedanje grada: Crkva Svete Trojice, Crkva Svetog Arhanđela Mihaila, Nacionalni muzej Onufri – posvećen jednom od najčuvenijih fresko i ikonopisaca 16. veka, srednjovekovna tvrđava iz 13. veka koja je i danas naseljena pretežno pravoslavnim stanovništvom, kraljevska džamija… Nakon razgledanja povratak za Drač. Noćenje.

4-5. Dan Drač – Kruja – Skadar – Srbija (650km)

kruja_1skadar_1
Rani doručak. Napuštanje hotela i polazak za Kruju, rodno mesto jednog od najčuvenijih albanskih junaka Skender bega i jedan od najlepših gradova Albanije. Razgledanje grada: Skender begova tvrđava (podignuta između 5 i 6v.) u okviru koje se nalazi i muzej; karakterističan stari bazar gde se mogu naći ručno rađeni ćilimi, proizvodi od alabastera i mnoge druge rukotvorine… Nastavak putovanja za Skadar. Po dolasku obilazak centra grada, tvrđava Rozafa… Sa ogromne i dobro očuvane tvrđave pruža se predivan pogled na grad i jezero. Nakon razgledanja polazak iz Skadra oko 19:00h za Beograd. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Beograd/Novi Sad u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA: 109 €

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe Generale banke
mogućnost plaćanja u 3 mesečne rate
Doplata za polazak iz Novog Sada 10 € (ukoliko ima min. 10 putnika)

Aranžman obuhvata:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3+* u Draču
  • Razgledanje gradova sa vodičem prema programu
  • Troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:

  • Doplatu za 1/1 sobu 20 € (na upit)
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje
  • Ulaznice za kulturno istorijske znamenitosti 5 €
  • Individualne troškove putnika

Program je rađen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju manjeg broja putnika (ne ispod 35) cena se uvećava za 10€

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre olaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora, agencije Travel to Balkan d.o.o. OTP 100/2016.


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI