SICILIJA

  • 0

SICILIJA

BUDIMO OPTIMISTI!!!

MUZEJ NA OTVORENOM

9 UNESCO LOKALITETA
„SIRAKUZA, RAGUZA, AGRIGENTO, PALERMO, CEFALU, MONREALE, SEGESTA, PJACA ARMERINA, VULKAN ETNA“

DIREKTAN ČARTER LET

6 DANA / 5 NOĆENJA

PALERMO-ĆEFALU-MONREALE-SEGESTA-AGRIĐENTO-KATANIJA-SIRAKUZA-RAGUZA-TAORMINA-ETNA-PJACA ARMERINA

Sicilija – najveće ostrvo Mediterana, kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Odlikuje je bogata i burna istorija, očaravajuća priroda, bogata kulturna baština i živopisna sela. Iako pripada Italiji, to je zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i ritmom života uopšte. Dve glavne asocijacije ostrva su italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”. Savoca i Forca d’Agro su sela u kojima su snimane scene ovog filmskog klasika. Predah možete potražiti i u nekom od autentičnih barova ili kafanica uz sicilijanska vina i čuvene kanole – najpoznatiju lokalnu poslasticu pravljenu od sira „rikota“. Na Siciliji se nalazi 9 lokaliteta koji su uvršćeni na UNESCO-vu listu kulturne baštine, tako da je sa opravdanjem nazivaju „MUZEJ NA OTVORENOM“

Polazak:   25.05.2021.

Povratak: 30.05.2021.

1.DAN BEOGRAD-PALERMO-ĆEFALU

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona. Let za Palermo u jutarnjim časovima. Prihvat putnika na aerodromu i odlazak na razgledanje grada: čuveni teatri, srce grada trg Quattro Canti, fontana Pretoria, crkve Martorana i San Cataldo, katedrala, Palata Normana…. Posle šetnje ovim živopisnim gradom, polazak za Ćefalu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.DAN ĆEFALU-MONREALE-SEGESTA-ĆEFALU

Doručak.Odlazak za Monreale i razgledanje mesta i čuvene katedrale sa mozaicima izuzetne lepote iz XII veka. Nastavak putovanja do Segeste, gde se nalazi čuveni Dorski hram, remek delo grčke arhitekture. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.DAN ĆEFALU-AGRIĐENTO-KATANIJA

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Agriđento. Obilazak doline hramova izgrađene u V veku pre Hrista: hram Junona, hram Konkordia, Herkulov hram, hram Kastora i Poluksa, Jupiterov hram. Nastavak putovanja za Kataniju. Kraće panoramsko razgeldanje Katanije: barokni trg Duomo sa katedralom iz XI veka, posvećen Sv. Agati – zaštitnici grada; zgrada opštine, fontana u obliku slona i drugo… Smeštaj u hotel u Kataniji. Noćenjee.

4.DAN KATANIJA-RAGUSA-SIRAKUZA- KATANIJA

 

Doručak. Polazak za Raguzu, jedan od najživopisnijih gradova Sicilije. Kao jedan od 7 baroknih gradova jugoistočne Sicilije, nalazi se na UNESCO-voj listi svetske baštine. Portal Sv.Djordja, Duomo Di San Giorgio, gradski park, panorama grada i dekoracija spoljasnjih fasada feudalnih palata.  Nastavak putovanja za Sirakuzu – Arhimedov grad – najveće i najbolje očuvane grčke kolonije na Siciliji.Razgledanje starog grada na ostrvu Ortigija: fontana Aretuza, katedrala i skupština. Poseta arheoloskog lokaliteta grčko pozorište, rimski amfiteatar, Latonija i legendarne pećine Dionizovo uvo. …. Povratak u Kataniju. Noćenje.

5.DAN  KATANIJA – TAORMINA – ETNA – KATANIJA

Doručak. Polazak za jedini aktivni vulkan Evrope – Etna, koji se nalazi na istočnoj obali Sicilije, blizu Mesine i Katanije, uzdiže se na 3.320 m nadmorske visine. Poseta kratera Silvestri na 1890 m nadmorske visine. Polazak za Taorminu. U antičko vreme grčka kolonija, a kasnije i deo rimskog carstva, danas je poznato i vrlo posećeno turističko mesto. Veliko šetalište Korso Umberto, uske uličice sa cvetnim balkonima, restorani, ulični muzičari, čine ovaj grad neodoljivim; grčko pozorište, podignuto u 3v. p.n.e. u kojem se i danas organizuju pozorišne predstave, modne revije, filmski festivali.  Povratak u Kataniju. Noćenje.

6.DAN  KATANIJA – PJACA ARMERINA – PALERMO – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Palermo. Usputni obilazak  Pjaca Armerina i obilazak rimske vile Kasale, čuvene po 3.500 podnog mozaika na kojima su oslikane mitološke i scene iz svakodnevnog života. Transfer do aerodroma u Palermu. Let za Beograd u večernjim časovima.

CENA ARANŽMANA:  585 €

u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS

MOGUĆNOST PLAĆANJA NA 4 MESEČNE RATE (JANUAR-APRIL) DEPONOVANIM ČEKOVIMA GRAĐANA

U CENU JE URAČUNATO:

– avioprevoz – direktan čarter let Beograda-Palermo-Beograd sa svim taksama

– transferi prema programu autobusima turističke kategorije

– smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* (2 noćenja u Ćefalu i 3 noćenja u Kataniji)

– obilasci prema programu sa vodičem

– predstavnika agencije

– troškove organizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO:

– putno zdravstveno osiguranje

– doplata za 1/1 sobu (na upit)

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike (obavezna prijava za lokalitet Pjaca Armerina i plaćanje unapred u agenciji)

– boravišne takse (plaća se na recepciji, cca 1.5€ dnevno po osobi)

– fakultativni program

– individualni troškovi

TAČNO VREME LETA ĆE SE ZNATI 2 DANA RANIJE

 

Navedeni hoteli ili slični, iste kategorije:

  • Ćefalu – Hotel Santa Lucia Le Sabbie D’Oro
  • Katanija – Hotel Best Western Mediterraneo

Program je rađen na bazi minimum 120 putnika.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Travel to Balkans, koja je i organizator putovanja,a koje ste dužni da uzmete ili da tražite od nadležnih u agenciji. Program je rađen na bazi minimum 120 osoba. Otkazni rok agencije je minimum 5 dana pred put. Agencija Travel to Balkans ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Molimo Vas da pre potpisivanja Ugovora/potvrde/prijave o putovanju prethodno pročitate i proučite tekst opštih uslova putovanja, jer Vašim potpisom potvrđujete da su Vam isti uručeni, da ste upoznati sa sadržinom istih i da ih u celosti prihvatate. Travel to Balkans, licenca OTP A20 418/2020 od februara 2020.


Pretraga

SKORAŠNJI ČLANCI